[Hippo-cms7-user] Exceptions while creating new document types

Francesco Chicchiriccò francesco.chicchiricco at everett.it
Tue Feb 16 10:42:53 CET 2010


On 15/feb/10, at 12:37, Stephan Westen wrote:

> 2010/2/13 Francesco Chicchiriccò <francesco.chicchiricco at everett.it>
> On 12/02/2010 18:21, Francesco Chicchiriccò wrote:
> Hello folks,
> I always got some exception when trying to create a (very basic) new  
> document type.
> I am using Tomcat 6 on Solaris x86 and Linux.
>
>
> With 2.09.03 (bundled with HST 2.04.02), I have
>
> javax.jcr.nodetype.NoSuchNodeTypeException: {http://www.hippoecm.org/hst/nt/demosite/1.1 
> }test
>
> because - I guess - the corresponding node in the JCR repository has  
> a declared type (demosite:test) not existing or not yet defined as  
> CND.
>
>
> With 2.12.01, I have
> [...]
> Sorry, by googling I've found that this issue was already been  
> reported  (and fixed) in [1].
> I've also seen that if you creates (via console) all the mandatory  
> properties it is complaining about, everything seems to work.
> Can you give more details? Do you mean jcr-mandatory or required in  
> the sense of the CMS?
>
> Note that we make a distinction between those two because jcr- 
> mandatory fields require you to specify a value before saving the  
> document. This is not needed when using required fields which is  
> more user friendly.
>
>
> Any idea about what happens with 2.09.03?
>
>
> FYI we have a 3-month release cycle. So after 3 months development  
> we release a new version. 2.09 is the internal version number for  
> the official 7.2 release. 2.12 is the internal number for the  
> upcoming 7.3 release.
> (7.3 is scheduled for February)
>
> We recommend everybody to upgrade from 7.2  to 7.3 when it comes  
> available. We will only backport critical fixes to previous versions.
>
> Hope this answers your question,

Yes, thank you.

My question about 2.09.03 originated from the fact that I was running  
the HST 2.04.02 demosuite.
This morning I upgraded to HST 2.04.03 (which includes CMS 2.12.02)  
and defining a new document type is working.

Cheers.

> [1] https://issues.onehippo.com/browse/HREPTWO-3759
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.onehippo.org/pipermail/hippo-cms7-user/attachments/20100216/41928f54/attachment.htm>


More information about the Hippo-cms7-user mailing list